Kehitä hyvinvointialaa datalla, analytiikalla ja tekoälyllä. Hyvinvointialan kehittäminen vaatii uudenlaista osaamista: kykyä hyödyntää dataa, soveltaa tekoälyä ja johtaa tiedolla. Tämä opintokokonaisuus tarjoaa käytännönläheisiä valmiuksia vastata alan muuttuviin tarpeisiin.
Key competence requirements:
The student can independently plan research, development and innovation activities in their field in working life. The student can apply evidence-based information in their field in their thesis and select justifiably applicable methods for obtaining information for a thesis based on working life.
Content:
- Presentation of the topic in Wihi
- Thesis plan
- Thesis agreement and preparation form
- Research permit application and data management plan, if applicable
Opiskelija ymmärtää älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n (Internet of Things) ja älykkäiden ympäristöjen mahdollisuuksia, haasteita sekä tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialalla.
Opiskelija etsii tietoa uusista tekoälymenetelmistä ja teknologioista sekä arvioi niiden soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.
Opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet tiedon visualisoinnissa sekä arvioi kriittisesti tekoälyn soveltuvuutta ja vaikutuksia hyvinvointialalla. Opiskelija ymmärtää tekoälyn käyttöön liittyvät eettiset seikat.
Opiskelija ymmärtää älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n (Internet of Things) ja älykkäiden ympäristöjen mahdollisuuksia, haasteita sekä tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialalla. Opiskelija etsii tietoa uusista tekoälymenetelmistä ja teknologioista sekä arvioi niiden soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Opiskelija ymmärtää tekoälyn mahdollisuudet tiedon visualisoinnissa sekä arvioi kriittisesti tekoälyn soveltuvuutta ja vaikutuksia hyvinvointialalla. Opiskelija ymmärtää tekoälyn käyttöön liittyvät eettiset seikat.
Opiskelija ymmärtää datan merkityksen kehittämisen työkaluna ja osaa tunnistaa kehittämisessä tarvittavia tietolähteitä.
Opiskelija tunnistaa dataan pohjautuen mahdollisuuksia uusien ratkaisujen, palveluiden tai tuotteiden kehittämiseen.
Opiskelija soveltaa BI-työkaluja datan analysoinnissa ja visualisoinnissa kehittämisprosessin tukena.
Analytiikkatyypit ja niiden soveltamiskohteita; data kehittämisen työkaluna; BI-työkalut ja niiden soveltaminen.
Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää tietoon ja tiedolla johtamiseen liittyvät peruskäsitteet ja mallit sekä hyödyntää niitä organisaation toiminnassa ja sen kehittämisessä. Opiskelija tunnistaa hyvinvointiin liittyviä tietolähteitä ja arvioi niiden roolia, merkitystä, hyödyntämismahdollisuuksia, käytön rajoitteita ja arvoa organisaatioiden toiminnassa, kehittämisessä ja tiedolla johtamisessa.
Opiskelija arvioi tieto- ja viestintäteknologiaa ja ymmärtää BI-työkalujen merkityksen tiedolla johtamisen ja kehittämisen välineinä.
Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: työelämässä toimiminen, oppimaan oppiminen, kestävä kehitys, ennakoiva kehittäminen, eettisyys
Tiedolla johtamisen käsitteet, keskeiset mallit ja prosessit;datan lähteet ja tyypit hyvinvointialalla; arvonluonti tiedolla hyvinvointialalla; tieto- ja viestintäteknologia sekä data-analytiikan ja visualisoinnin perusteet; BI-työkalut hyvinvointialan tiedolla johtamisessa ja kehittämisessä
Oletko kiinnostunut korkeakouluopiskelusta? Onko tähtäimessäsi YAMK-tutkinto? Avoin AMK tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutkintotavoitteiseen opiskeluun.
OPINTOJEN LAAJUUS 25-60 OPINTOPISTETTÄ
YAMK-polkuopintopakettiin on liitetty ydinopinnot 25-30 op koulutuksesta riippuen. Voit opiskella halutessasi opintoja yhteensä 60 opintopistettä lukuvuoden aikana. Jos haluat opiskella tätä enemmän, veloitetaan ylimenevistä opinnoista erikseen avoimen AMKin käytäntöjen mukaisesti. Muut kuin etukäteen määritellyt ydinopintojen opintojaksot sovitaan opintojen alettua yhdessä opinto-ohjaajan kanssa. Varaathan ajan: opinto-ohjaaja Outi Tieranta, etunimi.sukunimi@lapinamk.fi
KOHDERYHMÄ
Polkuopinnoissa vaaditaan edeltävinä opintoina alan ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva koulutus, jonka AMK katsoo riittäväksi. Opintojen aloittaminen avoimessa AMKissa ei edellytä tutkintokoulutuksessa vaadittavaa työkokemusta. Opiskelu edellyttää sitoutumista opintoihin, motivaatiota, itseohjautuvuutta sekä riittäviä opiskeluvalmiuksia. Opiskelijalla tulee olla oma (kannettava) tietokone.
Mikäli äidinkieli ja/tai koulusivistyskieli on muu kuin suomi, ilmoittautujan on toimitettava todistus suomen kielen taidosta. Opinnot edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa (vähintään taitotasoa YKI3).
ILMOITTAUTUMINEN JA KÄYTTÄJÄTUNNUKSET
Valinta polkuopintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti. Opiskelupaikka on ehdollinen, kunnes tutkintotodistus on tarkistettu. Ilmoittautumisen jälkeen saat järjestelmän lähettämän vahvistusviestin, jossa on ohjeet opintojen aloittamiseen ja käyttäjätunnusten käyttöönottoon. Mikäli et saa viestiä, tarkistathan roskapostin ja tarvittaessa ole yhteydessä avoinamk@lapinamk.fi.
Huom. Mikäli olet työtön, selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.
OPISKELU
Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti ensimmäisen vuoden opintoja. Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti. Tarkemman kuvauksen koulutuksen toteutuksesta ja vaadittavasta taustatutkinnosta löydät kohdasta “lisätietoa koulutuksesta”. Opiskelu edellyttää aktiivista osallistumista. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoilla. Avoimen AMKin opintoihin myönnetään rajallinen opinto-oikeus. Opinto-oikeus koskee ainoastaan opintoja, jotka kokonaisuuden kuvauksessa on mainittu.
Aiemmin suoritettuja opintoja, työkokemusta tai muuta korkeakoulutasoista osaamista voidaan tunnistaa ja tunnustaa avoimen polkuopintopakettiin kuuluvien opintojen osalta. Tämä tapahtuu Henkilökohtaista opiskelusuunnitelmaa laadittaessa koulutuksen opinto-ohjaan kanssa.
TUTKINTO-OPISKELIJAKSI HAKEUTUMINEN
Voit hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa (avoimen väylä-haussa) suoritettuasi vaadittavan määrän avoimen AMKin opintoja. Lisäksi sinulla tulee olla vaadittava työkokemus. Avoimessa AMKissa suorittamasi polkuopinnot voidaan hyväksilukea tutkinto-opiskelijaksi hakeutumisen ja hyväksynnän jälkeen. Tutkinto-opiskelijana jatkat opintoja yleensä samassa opiskelijaryhmässä.
OPINTOJEN SISÄLTÖ JA OPETUSAIKATAULUT
Polkuopintopakettiin kuuluvat opinnot löydät lisätietojen alapuolelta. Klikkaa opintojakson nimeä kohdasta ”Opinnon sisältämät toteutukset”. Mikäli kuvauksesta ei löydy opetusaikataulua, ole suoraan yhteydessä opintoihin merkittyyn opettajaan.
LISÄTIETOA
Usein kysytyt kysymykset https://lapinamk.fi/koulutus/osaamisen-taydentaminen/avoin-amk/avoin-amk-usein-kysytyt-kysymykset/
Avoimen AMKin väylä - Lapin AMK ja www.lapinamk.fi/avoinamk
avoinamk@lapinamk.fi
LISÄTIETOA KOULUTUKSESTA
https://lapinamk.fi/koulutukset/hyvinvoinnin-analytiikan-asiantuntija-yamk/
avoinamk@lapinamk.fi
Contact us, we are happy to help!