Responsible Food Tourism

Education name: Responsible Food Tourism
Education type: Bachelor level
Scope of studies: 5 ECT
Implementation time: 03.02.2026 - 13.04.2026
Enrollment time: 27.10.2025 08:00 - 20.01.2026 16:00
Seats free: 10/10
Implementation type: Online studies
Themes: Human being and society
Price: 75€
Teaching language: Finnish
Teacher: Minna Sipponen

General information

Opintojaksolla perehdyt ruokamatkailun ekologisiin, sosiaalisiin, kulttuurisiin ja taloudellisiin vastuullisuusnäkökulmiin. Opit ymmärtämään eettisen ruoan, lähiruoan ja paikallisten tuotteiden merkityksen matkailijalle sekä hyödyntämään tarinankerrontaa autenttisten ruokamatkailukokemusten luomisessa. Saat valmiuksia viestiä vastuullisuudesta sosiaalisessa mediassa ja toimia ruokamatkailun trendien mukaisesti – laadukasta ja vieraanvaraista palvelua unohtamatta.

Implementations

Responsible Food Tourism
Basic information
Identifier: R81MVASRUOOJ-3004
Learning Objectives

Opiskelija tunnistaa ruokamatkailun ekologisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja taloudellisen vastuullisuuden ja niiden elementit. Opiskelija tiedostaa eettisen ruoan merkityksen osana vastuullista ruokamatkailua. Opiskelija ymmärtää lähiruoan merkityksen matkailijalle vastuullisuuden näkökulmasta.

Opiskelija ymmärtää paikallisten tuotteiden (ruokien ja juomien) merkityksen ruokamatkailijalle ja tunnistaa kulttuurin osana vastuullista ruokamatkailutuotetta.

Opiskelija ymmärtää vieraanvaraisen palvelun merkityksen osana korkealaatuista ruokamatkailupalvelua.

Opiskelija osaa hyödyntää tarinoita osana autenttista ruokamatkailua, ja osaa rakentaa tarinoita ruokapalvelutuotteista. Opiskelija osaa suunnitella vastuullisesta toimintatavasta viestimistä sosiaalisessa mediassa.

Opiskelijaa tietää ruokamatkailun trendit ja osaa ennakoida toimintaa trendien mukaisesti.
Opiskelija tunnistaa matkailijoiden erityispiirteitä vastuullisuuteen, uskontoon, kulttuuriin ja terveyteen liittyen.

Content

Ruokamatkailu on matkailua, jossa matkailija matkustaa löytääkseen paikalliset maut ja niiden myötä paikan hengen. Ruokamatkailijan ensisijainen motiivi matkustamiseen on ruoka ja siihen liittyvät aktiviteetit.

Kestävä kehitys on toimintaa, joka vastaa tämänhetkisen yhteiskunnan tarpeisiin, mutta ei vaaranna tulevien sukupolvien mahdollisuutta tyydyttää omia tarpeitaan. Kestävässä kehityksessä ympäristö, ihminen ja talous otetaan tasavertaisesti huomioon päätöksenteossa ja toiminnassa.

Additional information

Information will be updated later

Ask more

avoinamk@lapinamk.fi

Contact us, we are happy to help!