Luonnontuotteiden keruu ja käsittely

Koulutuksen nimi: Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Koulutuksen tyyppi: AMK
Laajuus: 5 OP
Toteutusaika: 23.03.2026 - 07.06.2026
Ilmoittautumisaika: 20.10.2025 08:00 - 09.03.2026 16:00
Paikkoja vapaana: 10/10
Toteutustapa: Monimuoto
Teemat: Kestävä kehitys, Vihreä siirtymä
Hinta: 75€
Opetuskieli: Suomi
Opettaja:

Tietoja koulutuksesta

Ymmärrät kestävän keruun periaatteet ja hallitset kestävästi erilaisille luonnontuotteille soveltuvat keruu-, käsittely-, kauppakunnostus-, pakkaus- ja varastointitoiminnot. Tiedät luonnontuotteiden satoon vaikuttavat tekijät, tunnet luonnontuotteiden laatukriteerit ja osaat arvioida raaka-aineen laadun aistinvaraisesti. Tunnet luonnontuotteiden arvoketjuja. Osaat laatia suunnitelman raaka-aineen logistisille toimenpiteille ja välivarastoinnille ottaen tarvittaessa huomioon muun muassa kylmäketjun katkeamattomuuden. Osaat erilaiset käsittelymenetelmät ja käsitellä luonnontuotteet kullekin kasville parhaiten sopivilla kuivaus- ym. menetelmillä. Osaat valita sopivat pakkausmateriaalit käsittelymenetelmien mukaan ja tuntee pakkausmateriaalien laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Toteutukset

Luonnontuotteiden keruu ja käsittely
Perustiedot
Tunnus: R601ML108-3004
Osaamistavoitteet

Opiskelija
- Ymmärtää kestävän keruun periaatteet
- Hallitsee kestävästi erilaisille luonnontuotteille soveltuvat keruu-, käsittely-, kauppakunnostus-, pakkaus- ja varastointitoiminnot
- Tietää luonnontuotteiden satoon vaikuttavat tekijät
- Tuntee luonnontuotteiden laatukriteerit ja osaa arvioida raaka-aineen laadun aistinvaraisesti
- Tuntee luonnontuotteiden arvoketjuja
- Osaa laatia suunnitelman raaka-aineen logistisille toimenpiteille ja välivarastoinnille ottaen tarvittaessa huomioon muun muassa kylmäketjun katkeamattomuuden
- Osaa erilaiset käsittelymenetelmät ja osaa käsitellä luonnontuotteet kullekin kasville parhaiten sopivilla kuivaus- ym. menetelmillä
- Osaa valita sopivat pakkausmateriaalit käsittelymenetelmien mukaan ja tuntee pakkausmateriaalien laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Sisältö

Keruuluvat ja kestävä keruu
Satovaihtelut ja -määrät
Laatukriteerit
Logistiikka ja toimitusketju
Raaka-aineiden keruu, esikäsittely ja kauppakunnostustoimet biolabrassa
Pakkaus ja varastointi
Keruu- ja käsittelymenetelmät, fraktiointimenetelmät
Pakkausmateriaalin valinta
Säilöntätavat ja -menetelmät

Lisätiedot

Tiedot päivittyvät myöhemmin

Kysy lisää

avoinamk@lapinamk.fi

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!